Karmas kompisar

Karma har flera kompisar som hon brukar träffa rätt ofta för att busa och ha kul ihop med. Allra närmast oss på gångavstånd bor Smilla (IntUch NordUch SUCH NUCH SV-06 NordV-07 SvCH Jupi-Lis Isolde), som liksom Karma är en livlig, vild, tuff, glad och snäll tjej. När de två leker ihop så går det verkligen undan, det blir mycket brottning, lejonläten, jakt och så självklart även den sk känguruleken när de skuttar och dansar omkring på bakbenen. Smilla har även lärt Karma att det trots allt är ganska roligt att plaska ut i vattnet, fast Smilla är ju förstås ett riktigt badmonster som älskar att simma.

Smillas dotter Saffran (SUCH SvCH Lejonessa Taste of Saffron) har också kommit in i bilden under våren-07, och under sommaren började Karma så smått erkänna att Saffran faktiskt är ganska gullig och rolig, och nu när några år har gått så är Saffran en jättebra kompis till Karma :-) Inget foto på Saffran här tyvärr (är på g), men hon har däremot fastnat på film på filmlänken!

Karmas tredje favoritkompis måste nog anses vara trevliga Sixton (LP1 LP2 SvCH NordV-07 Bondinos Vargas). Men han är ju även släkt med Karma, för han är ju hennes kusinbarn, så han presenteras närmare på "Släktsidan" istället.

Karma har sedan sommaren-07 fått en ny kompis i grannhuset, och det är dobermanntiken Ninja (Beckers Ido Ninja) som är född våren-07. Ninja och Karma går verkligen jättebra ihop, för de verkar tänka på ungefär samma sätt med bustekniken osv. Karma håller på att lära upp Ninja i snabba smidiga vändingar och tacklingar, och även hur känguruleken går till, och Ninja lär sig snabbt! =)

En annan glad och trevlig släktning som Karma också träffar för att busa med emellanåt är kusin Izza (Blomsterängens I am miss Izuba). Izza presenteras också närmare på "Släktsidan".

Övriga hundar som Karma träffar emellanåt är släktingarna Mitzi och StrimmaBondinos Kennel, som ju finns här i närheten av oss. Mitzi är den lite äldre "tanten" som har sett det som sin livsuppgift att uppfostra Karma med rejäla ordentliga tag ända från det att Karma var pytteliten minivalp, men idag när Karma är vuxen anser Mitzi att Karma är ganska så färdiguppfostrad, oftast... Och Strimma är ju Sixtons vilda syster, som Karma försöker uppfostra så gott hon kan (med samma metoder som hon lärt sig av Mitzi). Mer om släktingarna finns att läsa på "Släktsidan".
Fotot här intill är från Karmas 9-månadersdag 4/12-04, från vänster: Karma, Chummi och Mitizi. (Chummi var Karmas roliga lekfarbror, som Karma kunde ha hur mycket kul som helst ihop med, han gick tyvärr bort i juni-09)

Karma har såklart hundkompisar av andra raser också, för hon går på hunddagis, och kommer där väldigt bra överens med alla hundarna, både stora som små. Men man kan ju inte förneka att ridgebackgänget kanske nog ändå är dem hon gillar bäst.

På ena fotot här intill ligger Karma och slappar på sängen på sitt första dagis, mellan Coco och Scilla (SUCH Prästens Fairlight Cherilyn). På det andra fotot är hennes gamla dagisgäng uppe på en av Högdalstopparna, från vänster: Saga, Douglas, Wilma, Scilla och Karma (båda fotona av Mikaela Boström).

In Memoriam

En av Karmas favoritkompisar som inte finns med oss längre är Hera (SvCH Oppigården's Tussilago). Hera bodde tyvärr långt bort ute i skogen på andra sidan stan, så det blir inte att de två träffades så ofta som de egentligen skulle vilja. Heras matte är dock en av Karmas mattes bästa vänner sedan slutet av 80-talet, och har följts åt genom alla år i både plugg, jobb och självklart intresset för djur.

Hera var bara 3.5 månader äldre än Karma, så första tiden med dem ihop (Midsommar 2004...ojojojoj...jaaaaaa, det var helt galet...två helt vilda valpar av olika storlekar som inte visste var stoppknappen fanns...vågar man säga mer???) var rätt så hysterisk kan man säga... Men kul har de alltid haft, de kom verkligen bra överens med varandra. Jaktlekar och jaga-pinne-leken var favoriterna. Det var även hemma hos Hera som Karma har lärt sig det där med katter från allra första grunden, eftersom Heras familj har fyra katter.

Tyvärr blev Heras liv alldeles för kort, knappt 6 år gammal avled hon mycket tragiskt i sept-09 pga en elak sjukdom. Sov gott vår älskade vän, vi kommer alltid att minnas dig!

Alice var en trevlig lite äldre ridgebackdam (född 1998), som ägdes av Karmas mattes systers svägerska, som bor mitt inne i centrala huvudstaden. (Som kuriosa har Alice också varit med som statist i tv-serien Hey Baberiba under våren 2006 ;-) )

Alice och Karma träffades nån gång emellanåt, oftast har det varit ute i Vallentuna där mattes syster bor, men de har också träffats på Gärdet för bus.

Alice blev elva år, gick bort i april-09.

Karmas favoritpojkvän Primo (Emoyeni's Honestly Zero) fick vandra vidare till de eviga jaktmarkerna alldeles för tidigt (sept-08) pga sviterna av elakartade fästingsjukdomar, och vi kommer aldrig att glömma honom.

Vi lärde känna Primo och hans matte under våren-sommaren 2005 då båda vovvarna gick på samma hunddagis. Emellanåt har vi sedan dess setts för att gå långpromenader i skogen ihop med vovvarna, vilket har uppskattats enormt.

Primo var några månader yngre än Karma, och han var även både stor, glad och livlig, så det gick verkligen vilt till när de träffades. Men Karma med sin lilla storlek är ju även väldigt ettrig, så hon kunde ändå sätta Primo på plats ;-) Se gärna filmklippet på när Karma och Primo busade ihop, det finns på filmlänken.

Vi minns härliga och snälla gamla golden retriverdamen Lucy (LP1 Stenbury Sea Wave), som bodde hos Karmas mattes systers familj i Vallentuna. Lucy blev 12 år gammal (sept-95 - dec-07). Lucy och Karma kom väldigt bra överens om allt, och i Lucys närvaro blev Karma även otroligt lydig, men de kunde såklart även hitta på bus ihop.

Lucy var ända in i det sista på ålderns sena höst en väldig glad och pigg vovve. Lucy har tidigare tillsammans med mattes systers man både tränat och tävlat lydnad upp till elitnivå, fått Cert på utställning och även fått två valpkullar på Kennel Stenbury i Vallentuna.

Slutligen så har vi gamla härliga golden retriverfarbrorn Timo (Stenbury Sea Fanfarer), som tyvärr inte finns längre idag (maj-94 - jan-06). Han bodde också ute i Vallentuna med Karmas mattes systers familj, tillsammans med Lucy. Timo tränade också en hel del lydnad, men han valde ofta att gå sina egna vägar istället, så det blev aldrig något tävlande i det för hans del. Däremot så fick han några CK på utställning.

Den unga Timo var en väldigt sprallig och lekfull vovve som också pratade väldigt mycket. På äldre dar avtog det dock, och han låg mest och slappade. Men när lilla Karmavalpen kom in i bilden levde han upp igen, då var han tio år gammal och började helt plötsligt busa massor och leka med bollar tillsammans med henne. Det var härligt att se! :-) På busfotot här intill är lilla Karma bara fem månader gammal, men hon växte om Timo ganska snart på höjden.

Timo fick problem med sina höfter trots att han var helt friröntgad, och höfterna var det som på slutet gjorde att han tyvärr inte orkade mer.