Karmas dagbok

11 september 2005 - Mentalbeskrivning

Karma har idag på morgonen mentalbeskrivits på Stockholms Södra Brukshundklubb. Beskrivare var Bengt Skarin, och testledare var Madeleine Lind.

Karma gick ut som första hund på morgonkvisten, och då var det bitvis t o m frost i gräset, men solen började som tur var att värma upp oss så smått. I kontaktmomentet var hon först mest intresserad av att nosa omkring istället för att hälsa på allt folk (tyvärr ett viltstråk som går just där...), men sen efter ett tag hälsade hon i alla fall på testledaren. Sen lekte och kampade hon jättefint med kamptrasan. I jaktmomentet förföljde hon "haren" direkt, men avbröt jakten båda gångerna när den kom för långt bort utom synhåll. Förmodligen såg hon inte vart den tog vägen, p g a att marken var helt randig av skuggor och sol. Efter att jaktmomentet var klart fick hon gå fram och nosa på bytet, och insåg då att det faktiskt var en jätterolig golvmopp som man kunde tugga och slita i (fast det var ju inget som tyvärr noterades i resultatprotokollet).
Sedan i passivitetsmomentet stod hon still mest hela tiden, men mot slutet började hon pipa lite och lukta på några blommor...

I avståndsleken sprang hon bara fram halvvägs till den främmande personen, men hon viftade ändå på svansen (fast matte tycker att det är jättetryggt att hon inte rusar fram och leker med vilt främmande personer, utan nöjer sig med att kolla in lite på avstånd). I nästa moment flög overallen upp, och då rusade hon bakåt, men sen efter ett tag med lite lock och pock från matte kom hon i alla fall fram och hälsade på den utan några kvarstående rädslor. Sen var det dags för skramlet, och då tvärstannade hon, men även där efter lite lock och pock så kom hon fram och hälsade utan några kvarstående rädslor. Spökena var dock riktigt läskiga tyckte hon, då stod hon och vrålskällde med raggen rest från huvud till svansspets. Först när matte började prata med dem och klä av spökdräkterna kom hon fram och hälsade på dem (fast då hade tiden tyvärr gått ut, och det noterades inte i protokollet.....), och gav sen t o m det ena spöket en blöt puss i ansiktet.

Därefter var det dags för mera lek, och då började hon kampa fint igen, men när skottet brann av så stannade hon upp och ville inte fortsätta leka mera. Det kom sen ytterligare ett skott till, och då stod hon bara blickstilla och tittade efter ljudet, så beskrivaren avbröt då alltsammans, eftersom hon visat sig bli lite smått berörd. Förmodligen är hon nog egentligen inte skotträdd (eftersom hon inte har visat det tidigare på träning), men det blev nog lite för mycket för henne idag med alla spöken osv, hon tog ju i allt vad hon kunde, ända från klorna, i alla momenten.

Resultatet finns att läsa under "Aktiviteter", och det finns även i filmformat under "Filmer".

Tillbaka